Onze opleiding tot Orthopedagoog Generalist Zuid- en Oost-Nederland

Hoe kun jij als orthopedagoog generalist bijdragen aan de samenwerking tussen onderwijs, zorg en de eigen leefomgeving van een kind of een (jong) volwassene in een afhankelijkheidsrelatie? Hoe kunnen (jonge) mensen geholpen en gestimuleerd worden om meer uit hun ontwikkeling te halen?

Dit zijn centrale vragen in onze gezamenlijke opleiding tot Orthopedagoog Generalist Zuid- en Oost-Nederland, de OG ZON. Onderwijs, zorg en gezin hebben elkaar nodig als ontwikkeling stagneert. Jij als toekomstig orthopedagoog generalist (OG) speelt daarin een belangrijke rol. In een complex speelveld ben jij dé persoon die met een flexibele houding en gezond verstand positie inneemt, beslissingen neemt en durft te handelen. Een baken en bruggenbouwer voor cliënt en gezin en duidelijk zichtbaar in de samenwerking met partners en de leefomgeving (netwerk, school, buurt). In onze postacademische opleiding tot orthopedagoog generalist bieden wij jou daarom de juiste kennis, tools en ontwikkelingsmogelijkheden om deze rol succesvol in te vullen. We zien de OG als een gids die breed is opgeleid en die het spel tussen de verschillende schakels goed beheerst en daar flexibel in kan opereren.

"De orthopedagoog generalist is dé verbinder tussen de verschillende actoren in een opvoedingscontext. We leiden professionals op die voor het werkveld breed inzetbaar, adequaat en toekomstbestendig toegerust zijn en over schotten heen kunnen kijken."

- Ron Scholte, hoofdopleider opleiding tot
Orthopedagoog Generalist Zuid- en Oost-Nederland - 

RINO Zuid

 

RINO Zuid

Vitruviusweg 2
5624 AD  EINDHOVEN

Tel. (040) 214 65 55 
E-mail: og@rinozuid.nl

Route via Google Maps

Radboud Centrum Sociale Wetenschappen

Toernooiveld 5
6525 ED  NIJMEGEN

Tel. (024) 361 25 11
E-mail: og@ru.nl

Route via Google Maps