RINO Zuid

Opleiding tot Orthopedagoog Generalist Zuid- en Oost-Nederland (OG ZON)
Samenwerking tussen RINO Zuid en de Radboud Universiteit

 

Toelating

Om toegelaten te worden tot de opleiding dien je te voldoen aan de toelatingseisen (zie onder) en heb je een opleidingsplaats bij een erkende praktijkopleidingsinstelling. Wij toetsen de toelating op basis van een nvo-registratie danwel een logo-verklaring.

In het toelatingsgesprek bij OG ZON kijken we samen met jou naar wat je komt brengen en halen in de opleiding. Daarom bereid je je toelating zelf digitaal voor. Aan de hand van duidelijke eindtermen op basis van de competenties van de orthopedagoog-generalist, verdiep je je in je leerroute. Waarin wil of moet je je nog echt ontwikkelen? Welke eindtermen heb je al behaald?

Als je al eindtermen hebt behaald, kijken we of je vrijstelling kunt krijgen of mogelijk verdieping gaat zoeken in de keuzemodules. Hierbij houden we rekening met ervaring en kennis die je eerder hebt opgedaan en je eerder verworven competenties. Op deze wijze ga je gericht aan de slag met de te ontwikkelen competenties maar kun je je ook verder verdiepen. 

Toelatingseisen

Je hebt een universitaire masteropleiding pedagogische wetenschappen, psychologie of gezondheidswetenschappen afgerond. Je hebt binnen die vooropleiding de volgende opleidingsonderdelen gevolgd:

  • klinische vaardigheden op het terrein van de psychologie of pedagogiek; en
  • 520 uur klinische stage ten aanzien van kinderen en jeugdigen die betrokken zijn bij hun opvoeding en ontwikkeling of volwassen/ouderen met een orthopedagogische zorgvraag.

Privacy Statement

De OGZON website maakt geen gebruik van privacy gevoelige cookies.

Locatie RINO Zuid - Eindhoven

Vitruviusweg 2
5624 AD  EINDHOVEN

Tel. (085) 890 2200

Route via Google Maps

Locatie Radboud Centrum Sociale Wetenschappen - Nijmegen

Thomas van Aquinostraat 4
6525 GD  NIJMEGEN

Tel. (024) 361 25 11

Route via Google Maps