RINO Zuid

Opleiding tot Orthopedagoog Generalist Zuid- en Oost-Nederland (OG ZON)
Samenwerking tussen RINO Zuid en RadboudCSW

 

Toelating

Om toegelaten te worden tot de opleiding dien je te voldoen aan de toelatingseisen (zie onder) en heb je een opleidingsplaats bij een erkende praktijkopleidingsinstelling.

In het toelatingsgesprek bij OG ZON kijken we samen met jou naar wat je komt brengen en halen in de opleiding. Daarom bereid je je toelating zelf digitaal voor. Aan de hand van duidelijke eindtermen op basis van de competenties van de orthopedagoog generalist, verdiep je je in je leerroute. Waarin wil of moet je je nog echt ontwikkelen? Welke eindtermen heb je al behaald?

Als je al eindtermen hebt behaald, kijken we of je vrijstelling kunt krijgen of mogelijk verdieping gaat zoeken in de keuzemodules. Hierbij houden we rekening met ervaring en kennis die je eerder hebt opgedaan en je eerder verworven competenties. Op deze wijze ga je gericht aan de slag met de te ontwikkelen competenties maar kun je je in de ‘vrije ruimte’ ook verder verdiepen. 

Toelatingseisen

Heb je een registratie als basis orthopedagoog bij de NVO? Ben je in het bezit van een universitair masterdiploma op het gebied van (ortho)pedagogiek? En wil je een verschil maken voor kinderen en volwassenen die problemen hebben binnen de opvoedingscontext? Dan is onze postacademische opleiding tot orthopedagoog generalist iets voor jou. Wel moet je werkzaam zijn als academisch geschoolde (ortho)pedagoog binnen een erkende praktijkinstelling. 

Ook als je in het bezit bent van een universitair masterdiploma op het gebied van psychologie en werkzaam bent als zodanig binnen een erkende praktijkinstelling heb je de juiste basis om opgeleid te worden tot orthopedagoog generalist.​

 

Privacy Statement

De OGZon website maakt geen gebruik van privacy gevoelige cookies.

RINO Zuid

Vitruviusweg 2
5624 AD  EINDHOVEN

Tel. (085) 890 2200
E-mail: og@rinozuid.nl

Route via Google Maps

Radboud Centrum Sociale Wetenschappen

Toernooiveld 5
6525 ED  NIJMEGEN

Tel. (024) 361 25 11
E-mail: og@ru.nl

Route via Google Maps