RINO Zuid

Opleiding tot Orthopedagoog Generalist Zuid- en Oost-Nederland (OG ZON)
Samenwerking tussen RINO Zuid en RadboudCSW

 

POSITIEF ADVIES VISITATIECOMMISSIE OPLEIDING OG

Nu de orthopedagoog-generalist per 1 januari 2020 een BIG-beroep is, worden de opleidingen tot OG aangewezen door de minister. Door middel van een visitatie wordt van de opleidingen die een aanvraag tot erkenning hebben ingediend, nagegaan of zij voldoen aan de eisen voor erkenning.

Eind april kwam het conceptrapport uit van de visitatiecommissie voor de opleiding tot Orthopedagoog Generalist Zuid- en Oost-Nederland van RINO Zuid en RadboudCSW. Wij zijn blij en trots dat de commissie een positief advies aan de minister wil uitbrengen om RINO Zuid en de Radboud Universiteit te erkennen. Het advies van commissie geeft de opdracht om een paar zaken aan te passen. Die hebben vooral betrekking op een aantal technische zaken rondom de examencommissie en beroepsmogelijkheden van deelnemers. Hiernaast vroeg de commissie meer aandacht in de opleiding voor de doelgroep ouderen.

Dit is weer een belangrijke stap in de steeds belangrijkere rol van de Orthopedagoog Generalist. We zien het aantal deelnemers aan de opleiding langzaam maar zeker toenemen en verwachten dat deze groei gestaag door zal zetten de komende jaren.

 

Privacy Statement

De OGZon website maakt geen gebruik van privacy gevoelige cookies.

RINO Zuid

Vitruviusweg 2
5624 AD  EINDHOVEN

Tel. (085) 890 2200
E-mail: og@rinozuid.nl

Route via Google Maps

Radboud Centrum Sociale Wetenschappen

Thomas van Aquinostraat 4
6525 GD  NIJMEGEN

Tel. (024) 361 25 11
E-mail: og@ru.nl

Route via Google Maps